Sessiz sedasız devrilsin.

cover
Uzun süredir sağlam bir "concept-album" çalınmadı mı kulağınıza? "Şöyle kıvamında bir modern müzik albümü olsa , bir kısa Truman Capote öyküsü tadı bıraksa..." diyenlerden misiniz? José González 'in sükunetine , Sébastien Tellier 'in beyefendiliğine ve sempatisine gönül kaptırmışlığınız mı var? "Akademik-Entelektüel görsel sanatlar"a ve modaya ilgi duyanlardan mısınız? Birkaç ay sonra şeytani koca şirketlerden birisi harikulade reklam filmi için bu albümdeki müzikleri kullandığında "Ben bu şarkıyı bir yerlerden hatırlıyorum" demek isteyenlerden misiniz?

Ama en mühimi eğer ""Şöyle kıvamında bir modern müzik albümü olsa , bir kısa Truman Capote öyküsü tadı bıraksa..." diyenlerdenseniz , raflara düşmeden evvel Ninja Tune etiketli Fink albümü "Sort Of Revolution" , tam da sizin mamanız. İnanın. En az Capote'nin bir deha olduğuna inandığınız kadar.

Not : Albümdeki "Six Weeks" parçasının bi sihri varmış , bir defa döndüren 6 hafta boyunca sürekli döndürürmüş , döndürdükçe sus pus olurmuş.

Kinny'ler geldi Kinny'ler geçti...

cover
Tahayyülünüzü zorlayarak şöyle bir sahne gözünüzün önüne getirmeye çalışın : Stüdyoya kayda girdiğinizde, kah prodüktör koltuğunda birşeyler içen ,kah arkadaki kanepede bacak bacak üstüne atmış mecmua karıştıran, kah seslerle oynayarak bir taraftan da basını çalan 6-7 "kallavi" DJ sizin gelip de azıcık şarkı söylemenizi bekliyor , söyleyince de kaydedip albüm yapıyor. Bu kallaviler arasında kayda da etiketini yapıştıran "hastasıye" plak şirketi Tru Thoughts 'un en mühim adamları var eni konu : Quantic, Nostalgia 77 , TM Juke , Hint ve Diesler gibilerinin isimlerini hep aynı kızcağızın arkasında görünce albüme bir göz atmakta fayda gördük. Hani pür dikkat olmasa da yukarıda bahsettiğimiz tiplerin hepsini aynı stüdyoda görme muhabbetine bi fayda o. Yoksa Kinny'de o kadar da bi marifet yok , arkadakilerde muhabbet.