Sen Istanbul'un neresisin?

2000'lerin ilk birkaç yılında yakinen takibe aldığımız ve memleket sınırları içerisinde, hafif turistik-oryantalistik-çekomastik ama "belirli" bir estetik tavırla bastıkları modern albümleri istisnasız yalayıp yuttuğumuz "hoş bir seda" ana temalı DoubleMoon Records , tam da şu kulunuz Taksim metro'dan çıkıp Sıraselviler'den devam edip Cihangir'in aşağı taraflarında bir çöp-sidik-yosun-parfüm-çiçek kokulu ıslak kaldırımdan sekerek bir apartmana girmezden evvel gözüne tekrar bu albümle ilişip, zaten havada olan aklını iyice çaldı. Daha evvel yayınlanmış Burhan Öçal, Sultana , Orient Expressions ve Baba Zula gibi DoubleMoon elemanlarının bazı parçalarının atlanmaması gereken isimler (Plaid , Smadj , Swayzak, Alcalica, J Mage ve DJ Spooky gibi ) tarafından yeniden elden geçirilmesiyle oluşmuş bu toplama, Sirkeci garından Eminönü-Karaköy-Kuledibi-Tünel istikametinden Asmalımescit-Beyoğlu ile sonlanan yürüyüşlere bir hoş seda olmaz da ne olur?
00. Doublemoon Remixed2-Front
Ha diyeceğimiz o ki , İstanbul'un bahsi geçen yerlerinde iseniz ve işi derinine indirmekten ziyade , "üzerime hafif bişeyler aliyim , bir iki koku sürüniyim de , şöyle bi dolaşayım insanları" düsturu içerisindeyseniz , bu toplama sizin olsun. Sağınıza solunuza dikkat edin ama giderken.

fink atmaya devam

buldumcuk mu oldum acaba? su mu kaçırıyorum? sort of revolution'un rafine halini diğer albümlerde bulabilir miyim acaba dedim ve hemmen rafineriye yöneldim. biscuits for breakfast ile distance and time, ne de olsa sanatçımız bir kaç sene daha gençken yapılmış albümler. yine de aynı mahallede, o mahallenin tatlı, uslu, içine kapanık yakışıklı oğlanı olarak fink attığını gözden kaçırmak mümkün değil.


Fink-Biscuits_For_Breakfast_b

Fink-Distance_And_Time_b


kahvaltıdaki biscuit özellikle dikkate ve takdire şayan. diğerinde de favorimiz, trouble's what you're in. six week'den iyi olmasın, hepsi şahane parçalar, fink de güzel bi abimiz.