işi kıvıran cover

Bir kez daha zikredip, üzerinde düşünerek, önermeyi doğrulayacak sürü sepet örnekler bularak, okuyoruz. Ne demişti mama yoldaşımız : "bir ‘cover’, şarkının orijinalinde varolan ve fekat pek derinde, örtük olanı ‘uncover’ ettiği denli iyidir..."
Untitled-3_240853t
Başka ne denilebilir ki? Buna tek eklentimiz, topyekun "remix" hadisesini de bir tavır olarak cover ile aynı tutup , bu düsturun remix çalışmalarında da geçerli olmasını dilemek olabilir. Nihayetinde hem cover'da hemi de remix'de iş, varolan bir "şey"in, kişiselleştirilip dönüştürülmesi hadisesinde odaklanmıyor mu? İyi coverlara, kaliteli remixlere her zaman ihtiyaç olmuyor mu? Keza kim hergün baklava yemek ister?
joanaspolicewoman300
Şu sıralar memleketi Brooklyn'den ziyade başta Birleşik Krallık olmak üzere Avrupa'da ses getiren bir abla Joan As Police Woman. Şanslı olanlarımız onu Eylül ve Ekim ayı boyunca süren Avrupa turnesinde yakalayıp "yahu ben bu şarkıyı dinlemesem de, duydukça seviyormuşum..neydi ki acaba bu..ne de güzelmiş.." hissiyatı içinde deneyimleyebilirler. 2009 tarihli albümde, içlerinde bildiğimiz kadarıyla Britney Spears, Adam & The Ants, Public Enemy, Jimi Hendrix, T-Pain ve David Bowie gibi isimlerin olduğu bir skalada coverlarını sıralayan abla, parçaların içerisindeki bazı "şey"leri uncover etme iddasında gibi geldi kulağımıza.Ayrıca demeden geçemeyeceğim, son yıllarda duyduğumuz en cool dişi seslerden, en havalı boşvermişliklerden biri ile karşı karşıyayız. Mamalanmasak, soframıza almasak olmaz...