7 lanetli mevsim



7 lanetli mevsim geçtikten sonra, havanın alacakaranlığa çaldığı bir vakit, koca dağın 12 insan uzunluğunda ağaçlarla kaplı yamacında göründü yılın ilk karı. Tüm ağaçlar sanki onun hayatının başlangıç tarihinin çok öncesinden beri bulundukları yerde değillermiş de, o geçerken yerlerini alıp donmuşlar gibi serilmişler önüne, ta dağların bitip göğün başladığı yere kadar. İnip yolunu asfalttan çıkarmış karlı dağa doğru, ayakları bir sonraki adımın ne kadar derine ineceğini bilmez, görmez; gözleri kısılmış huzurdan. Kulaklarına eski dostlardan biri bir ölü şiir, bir hüzünlü veda fısıldamış. Fısıldanana gülümserken bileklerinden dizlerine uzanan karın içinde gittikçe hızlanıp kara gömülene; genzi alev almış ispirtolu pamuk gibi yanana kadar koşmuş.

Suyun öteki yanındaki komşudan, 13 sene evvelinden eski dost Sakis Tolis ve çetesi Rotting Christ kulağa tekrar karla kaplı kuşların uçtuğu ama benzinli kervanların geçmediği ıssız bir dağ eteğinde çalındı. Albümü elele açan Sorrowful Farewell ve Among Two Storms'a binlerce selam...

7 lanetli mevsim geçtikten sonra, havanın alacakaranlığa çaldığı bir vakit, koca dağın 12 insan uzunluğunda ağaçlarla kaplı yamacında göründü yılın ilk karı!