daedelus külliyatına kabataslak bir bakış



kapaktaki illüstrasyonun, sevgili dostumuz sputnik'in eski setine koyduğu muhteşem başlığı (i.e. memories in the toolbar) anımsatmasından mıdır nedir, ilk görüşte ısındığımız daedelus, ninja tunes'da kendine ayrılan sayfada anlatıldığı kadarıyla okyanusun iki tarafından ve geniş bir janr skalasından devşirdiklerini Just Briefly (A Musical Retrospective of Daedelus) 'de özetliyor. özellikle just briefly'de, something bells'de, denouement'de, yeteneklerini şımarıklıkla sergiliyor bu viktoryen dandy. fourtet'i, cex'i de andırmıyor değil hani.

önceki girilerdeki barolar gibi california'nın çocuğu olan daedelus'u "contemporary electronic music scene"deki yerine yerleştirmeyi, kulakmaması adlı bu post-fordist gayri maddi kültürel üretimde çalışma arkadaşlarım olan sevgili mama yazarlarına bırakarak soldan çıkıyorum; zira kimisiyle henüz karşılaşmadığım dostlarım bu işi müthiş bir yetkinlikle yapıyorlar. hürmetler bizden, dinlemek sizden :)

warp'a eni konu sardırmaca...



efsane plakçımız warp, son iki girimizdeki tuhaf abilere de çorba çıkaran tekke, malumunuz... tekkeden, 2010 için erken bir hediye geliyor, bize de kah rükuya, kah secdeye durmak kalıyor. hem, iki giri önce bahsedip tümünü hediye edemediğimiz ancestors'u bu compilation'da bulabilirsiniz.