I am the most beautiful boogie man...

Seneler evvelinden bir rüya :

"Besmelenin, insanı çekerken düşünmeye zorlayan uzunluğundan bile üşenip kısaltılmasının sebebini bulmaya çalışırken mutfağa doğru baktı. O eski soluk ışık,her geçen sene artan turunculuğu ve geçmişiyle yanıktı yine. Uzunlamasına mutfağın ortasında, ayaktakinin elindekini görmezden geldi.Oturan da aynı hamleyi seçmiş gibiydi. Ama ayaktaki, elindekini tutarkenki taakati , kolundan eline doğru süzülen ter damlasını gizlemek ya da bir şekilde yok etmek için göstermedi.

Aralarında bir konuşma geçip geçmediğinden emin olamadı. Fakat görüntünün ter kokulu sıcaklığından ve sessizliğinden, hadisenin yeni olmadığı sezilebiliyordu.

Gözü oturana takıldı az zaman sonra. Sükuneti ve huzuru, ellerindeki krem kokusundan bile fazlaydı. Birden birşeyler sölyer gibi oldu.

Sesten sonra, içerdeyken ne kadar sakinse , dışarı çıkarken de o kadar sakin görünen o sıcak kırmızı sıvısı, ısıttı iyice o turuncu ışığı.

Belki de Besmele bu yüzden yarım kalmıştı.

Kim bilir?"


Ve rüyanın müziği Mos Def ,kısa bir süre için , ömrümde gördüğüm en güzel gulyabani ile karşınızda...Uyanana kadar.

Temptation to "Blaxploitation"


Curtis Mayfield desek, başka söze gerek var mı? Kimileri bu plağın gelmiş geçmiş en iyi soul plaklarından olduğunu söylemekle yetinse de , bazı fanatikler "gelmiş geçmiş en iyi plak"lardan olduğunda ısrarcıdırlar. Bendenizin ikinci kategoride olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Her ne kadar üstadı kurucu mensubu olduğu "Curtis Mayfield and the Impressions" dan itibaren yakın takibe almak gerekse de , bu kayıt (ait olduğu filmle beraber) bize olağanüstü bir özeti 40 dakika gibi bir sürede geçiyor. Yıllar geçse de etkisi geçmez, iyi hissettirir. Daha ne beklenebilir ki? Derin saygılarımızla...Curits Mayfield...