yazıldığı gibi okunan booka


Gözümüzün nuru Get Physical plak şirketinin M.A.N.D.Y ile beraber diğer kurucu ikilisi Booka Shade, 2010 senesinde yine dans terimize gözünü dikmiş; dahiyane prodüksiyon fikirleri ile teknoyu evrime değil adeta devrime uğratmış gidiyor sevgili elektro-mamacılar. Dürüstçe itiraf edelim : bu yazıyı yazmadan ve, albümü mama takipçilerinin beğenisine sunmadan evvel geçen birkaç haftalık "sindirme" süremizde akan terin, sallanan ellerin kolların omuzların, gerek iPod'larda gerek ev sistemlerinde salt ritmi değil onun arkasında-yananda-yöresinde saf tutan melodilerin, vokallerin ve her seferinde bizi ters köşeye yatıran ses kombinasyonu ve kompozisyonların sayısını biz de unuttuk. Booka Shade kendinden beklediğimizi gayet iyi bilir çıktı, bizi yanıltmadığı tek nokta da bu oldu. Yoldaşları M.A.N.D.Y'den de bu albüme acil bir misilleme beklerken, naçizane kulaklarımızda çağdaş teknonun başatlarından biri olmaya devam eden tüm Get Physical elemanlarına bir kez daha minnetlerimizi sunuyoruz.

yazıldığı gibi okunan booka


Gözümüzün nuru Get Physical plak şirketinin M.A.N.D.Y ile beraber diğer kurucu ikilisi Booka Shade, 2010 senesinde yine dans terimize gözünü dikmiş; dahiyane prodüksiyon fikirleri ile teknoyu evrime değil adeta devrime uğratmış gidiyor sevgili elektro-mamacılar. Dürüstçe itiraf edelim : bu yazıyı yazmadan ve More! isimli bu albümü mama takipçilerinin beğenisine sunmadan evvel geçen birkaç haftalık "sindirme" süremizde akan terin, sallanan ellerin kolların omuzların, gerek iPod'larda gerek ev sistemlerinde salt ritmi değil onun arkasında-yanında-yöresinde saf tutan melodilerin, vokallerin ve her seferinde bizi ters köşeye yatıran ses kombinasyonu ve kompozisyonların sayısını biz de unuttuk. Booka Shade kendinden beklediğimizi gayet iyi bilir çıktı; bizi yanıltmadığı tek nokta da bu oldu. Yoldaşları M.A.N.D.Y'den de bu albüme acil bir misilleme beklerken, naçizane kulaklarımızda çağdaş teknonun başatlarından biri olmaya devam eden tüm Get Physical elemanlarına bir kez daha minnetlerimizi sunuyoruz. Daha fazla Booka Shade!

tebdil


Kraliyet topraklarında muhtelif kod adları ile gerçekleştirdiği performanslar ve interdisipliner remix anlayışı ile hatırı sayılır bir popülarite kazanan Shem McCauley (a.k.a Slacker) , iki yıl evvel tüm bu popülarite ile beraber karanlık dans pistlerini de geride bırakıp bambaşka kıtalarda yaşamaya gider ve ortalama bir birinci dünya ülkesi mensubunun düşmesi muhtemel oryantalizm tuzaklarına hiç prim vermeden 2010 senesinde basılan uzunçaları "Start A New Life" ile Kulak Maması'na konuk olur. Salt geride bıraktığı Büyük Britanya'nın ana akım house sahnesinde edindiği tecrübelerden değil, ondan da mühimi, kariyerinin başlarından itibaren sürekli dirsek teması halinde olduğu Hip Hop ve Turntablism kültürünün gömleğinde bıraktığı "güzel sample"lama kabiliyetinden güç aldığı aşikardır bu yeni hayatında. Pek tabii eleştirilecek sürü sepet açığı vardır belki (evet var), kulağının pişmesi gereken bazı mühim noktalar vardır (henüz "ısınma" aşamasında. ne pişmiş, ne yanmış); pek mühim ayrıntılardaki tercihlerinde biraz daha hassas, daha sıcak bir estetik sahibi olacaktır eminiz, lakin...Dediği gibi artık o "başka" bir yerdedir. Başka bir şeylere başlamıştır. Bir şeyleri "geride" bırakmıştır. Albüme adını veren açılış parçasındaki spoken word sample'ının nefaseti bile bazen bir şeylere yeter de artar. Öyle değil mi?