Güzel kokan mecmua.

2004 ile 2006 yılları arasında çok kısa bir süre için cafelerde, barlarda , yatakta , tuvalette , odada , salonda , toplu taşım araçlarında , parklarda ve daha birçok yerde bizlerle beraber olan güzel dergi Basatap , ölmese de koma halinde net üzerinde yaşamaya devam ediyor; bilenler bilmeyenlere aktarsın. 2000'li yılların -olabildiğince steril- "Çalıntı"sı demiştik kendileri için , keşke hala etrafta olsalar. Web'in bu kadar yaygınlaştığı bir ortamda piyasadaki mecmuaların çok çok yüksek bir kısmının varlıklarının manasızlaşması kaçınılmaz olmuşken , Basatap eksikliği iyicene hissediliyor. Orjinal dizaynı ve güzel kokusuyla hatırlıyoruz. Selamı çakıyoruz.

3 comments:

avisdurgan dedi ki...

"mecmua" kelimesinin ne güzel bir kelime olduğundan, bana bundan 25 yıl önce Ankara`da anneannemlerin evinde uzun uzun resimlerine baktığım, dayımın "Doğan Kardeş" dergilerini hatırlattığından, "Doğan Kardeş"in yeniden çıkmaya başladığından ve fakat orjinalinin yerini tutamadığı düşündüğümden bahsettiğim bir koment yazmıştım, "yayınla" dedim, isimdir e-postadır girmemişiz, hepsini sildi WP.

E yine yazmış oldum tabi şu an.

kaygan dedi ki...

Doğan Kardeş. Evet. Bütün sayıları vardı, hasretle hatırlarım, Ankara'ya okumaya gittiğimizi fırsat bilen ebeveynler tarafından çöpe atıldılar.

digression dedi ki...

o Doğan kardeş'in çocuğu Milliyet Kardeşi'in içkili bi gece sonrası ev sahibinin kuzenine alınmış sayısını karıştırırken karşımıza "2 resim arasındaki 7 farkı bulun" oyunu çıkması...bizim 6-7 kişi bırakın 7 yi 1 tane bile fark bulamayışımız , bulamadıkça daha da içişimiz...çıldırışın eşiğine gelişimiz...bir sonraki sayıda ise "geçen sayıdaki resim farkı oyununu köşesine yanlışlıkla aynı resmi bastık, kusura bakmayın" demesi...bizim ve birçok çocuğun bir hafta boyunca ağır üşümelerle uyuşması...bir daha iki resim arasındaki fark oyununu oynayamayışım....

Yorum Gönder