esbjörn'den post mortem: leucocyte

merhumun son kayıtları, arada bir meylettiği elektrikli nağmeleri de içeriyor...

carton-front


'gani gani rahmet' dilenir ya, artık bizim lügatımızdaki karşılığı neyse...

2 comments:

digression dedi ki...

bu adamın mezarına gidip şöyle bi oturmalı bi saat aslında. Hem iki üç sene evvel Ankara'da çalacakları bi parçadan evvel "merhaba ben esbjörn , sıradaki şarkı izninizle oğluma..." deyişi hatırlansın. oğlunun bile gözlerinden öpülsün.

huzur içinde yatsın.

grubun geri kalanı bulunup getirilsin.


bu arada şifre : WeLove-music

C. dedi ki...

'Premonition'lar gerek "earth",gerekse 'contorted' kısmıyla çok güzel çalışmalar olmuş.
Esbjorn Svensson geç bir keşif oldu benim için,ama bir kaç haftadır başka bir şey de görmüyo gözüm.

Bu albümde dört bölümden oluşan Leucocyte'in Svensson un ölümünden sonra onun daha önceden çalmış olduğu bölümlerden sample lar alınarak yapıldığını düşündüm.
Zira o dört bölüm sanki Esbjorn'un ölümüne işaret eden başlıklara bölünmüş.Hatta ikinci kısım olan Ad interim de bir dakikalık bir sessizlikle karşılaşıyoruz.İsmini aldığı "interim" terimiyle organik bir ilişkiye de sahip bu sessizlik ve bütünlük içerisinde çok anlamlı buldum.Yani Johnny Cage in 4'32'' çalışmasında ki deneysel arayıştan daha anlamlı görünüyor.Leucocyt'in diğer bölümleri de Svensson un daha önceki çalışmalarına hiç benzemiyor.Daha agresif ve biraz dokunaklı sesler duyuyoruz.


Est nin 2005-Viaticium,2006-Tuesday Wondarland ve son olarka gelen bu albümüne bakıp daha ne albümler yaratmaya gebeyken öldüğünü anlamak çok daha acı verici.Keşke en azından bir altı ay önce karşılaşıp henüz sağken yeni bir albümünü heyecanla bekleme şansına sahip olabilseydim dedim.

Bu arada Pat Metheny'nin Est ile birlikte çaldığı bir canlı performans albümü buldum."Ulan be,neler olup bitmiş ben uyurken" diyesim geldi dinlerken.

Leucocyte yine de Est için anlamlı bir nokta olmuş.

C.

Yorum Gönder