Sen Istanbul'un neresisin?

2000'lerin ilk birkaç yılında yakinen takibe aldığımız ve memleket sınırları içerisinde, hafif turistik-oryantalistik-çekomastik ama "belirli" bir estetik tavırla bastıkları modern albümleri istisnasız yalayıp yuttuğumuz "hoş bir seda" ana temalı DoubleMoon Records , tam da şu kulunuz Taksim metro'dan çıkıp Sıraselviler'den devam edip Cihangir'in aşağı taraflarında bir çöp-sidik-yosun-parfüm-çiçek kokulu ıslak kaldırımdan sekerek bir apartmana girmezden evvel gözüne tekrar bu albümle ilişip, zaten havada olan aklını iyice çaldı. Daha evvel yayınlanmış Burhan Öçal, Sultana , Orient Expressions ve Baba Zula gibi DoubleMoon elemanlarının bazı parçalarının atlanmaması gereken isimler (Plaid , Smadj , Swayzak, Alcalica, J Mage ve DJ Spooky gibi ) tarafından yeniden elden geçirilmesiyle oluşmuş bu toplama, Sirkeci garından Eminönü-Karaköy-Kuledibi-Tünel istikametinden Asmalımescit-Beyoğlu ile sonlanan yürüyüşlere bir hoş seda olmaz da ne olur?
00. Doublemoon Remixed2-Front
Ha diyeceğimiz o ki , İstanbul'un bahsi geçen yerlerinde iseniz ve işi derinine indirmekten ziyade , "üzerime hafif bişeyler aliyim , bir iki koku sürüniyim de , şöyle bi dolaşayım insanları" düsturu içerisindeyseniz , bu toplama sizin olsun. Sağınıza solunuza dikkat edin ama giderken.

2 comments:

obucubu dedi ki...

blogunun sağına son eklenenler gibi ya da tüm başlıkların görünebileceği bir şey yapsana. daha rahat seçeriz okumak istediklerimizi. saintethic önerdi. beğendim ve blogrolla ekledim.

sputnik dedi ki...

geridönüşüm muhteşem oldu.

Yorum Gönder