beybi

tuhaf adamlar kadrosuna biraz fazla "göstere göstere" dahil olmuş devendra banhart'ı, sputnik'e sevdiremedik hiç. (devendra da kimmiş, biz daha tomwaitsnickcaveleonardcohen'i bile sevdiremedik adama!) ama bu ep'yi, hele ki ilk parçayı sevecek diye düşündük.


baby


devendra banhart, kulağımıza, cocorosie sayesinde takıldıydı; tıpkı johnsongillerin antony'si gibi. bu deli kızkardeşlere ilişkin ne düşünürsünüz bilmem ama, şahane yancıları var:) devendra, biraz beck bozması gibi duyulsa da ilk etapta (beck de bozdu kendini gerçi, o ayrı), yavaş yavaş "hmm, orijinal çocuk aslında" hissiyatını veriyor. ahir zaman dervişi (ama three-stripes içinde) görünümü, natalie portman'la gönül oyunları, tuhaf klipler ve kartonetler... daha ne ister insan bir spectacle'dan?

hakkında fazla da bilgim olmayan konularda atıp tutmayı keseyim ve bir ortayaş lafzıyla noktalayayım: müzik aleminde "millet deliye, biz akıllıya hasret!"

4 comments:

seco dedi ki...

tom waits, nick cave, leonard cohen sevmeyeni severim...
pink floyd sevmeyeni anlarım...
U2 sevmeyeni ise yalarım...

seco dedi ki...

Ola ki bu yukarıdakilerden sevdikleriniz vardır, küçük bir "password" yardımıyla hiç bir'şey olmamış gibi davranabilirim.
Sevgi emek ister...

sputnik dedi ki...

sismanos henüz oralı olmadı password hususunda ama, bendeniz bu yukardaki sevmediklerimiz listesine imzamı atmakla yetinmiyor, parmağımı da basıyorum; voodoo bebeklerine iğneler batırıp, kestiğim kurban kanlarını filan içiyorum..o derece... (tamam, yazarken Creeping Death E.P. si çalıyodu, birazdan kendime gelirim.)

U2, R.E.M. ,Pink Floyd hatta o kadar yoğun olmasa da Depeche Mode konusunda bir sevmeme durumundan ziyade bir nefreti tanımlama ihtiyacı hissediyorum ama , bazen o nefret o kadar büyüyor ki tanımlayamıyorum.

p.s. devendra banhart ve sevgilisini mama ahalisi olarak bi akşam yemeğe alalım diyorum...

sismanos dedi ki...

al sana password: nodata.tv

pink floyd, rem, u2 nefretengizdir... dm konusunda dikkat: seco bayılır. ama şu tw, lc, nc mevzuunu derinlemesine bi konuşmamız lazım hep birlikte. eh tabi, natalie de gelsin. devendra gelmesin, onun yerine tw şarkılarından albüm yapmış scarlett johanson gelsin.

çabuk gelsinler. hemen.

Yorum Gönder