'akademik-entelektüel görsel sanatlar'a ve modaya ilgi duyanlardan mısınız?

bir önceki giride içimizi gıdıklayan sorudan mülhem, hayli (highly) akademik bir albümü anmak isterim. dj spooky that subliminal kid olarak da bilinen paul d. miller, sound unbound: sampling digital music and culture başlıklı bir kitap derlemiş. bir zahmet bağlantıyı takip ederseniz göreceksiniz ki katkıda bulunanlar taifesi fevkaladenin de fevkinde.


sound_unbound


her karşılaştığımızda tuhaf hisler bırakan, bir yanları hep obskür ahir zaman avangardlarının ses kayıtları üzerine çalışıp bir de albüm ekleyivermesin mi adam kitaba? vallahi ne demeli? başlıktaki soruya ukala bir gururla 'evet, pek tabii' diyenlerden, 'neymiş bu be hafız?' diyenlere dek herkesi ilgili albümü dinlemeye davet ediyorum.


51Xo9bzSxCL._SL500_AA280_


manhattan'daki eski endüstriyel yapılardan bozma tuğla binalardan birinde, açık asansörle çıkılan geniş bir ressam stüdyosunda verilecek kokteylin ardından okuma saati düzenlenecek, akabinde de beklenmedik gruplar halinde ayrılınıp kafalar türlü marifetlerle cilalanıp sevişilecektir. amerikan entelijansiyası dediğimiz grubun nereden baksan 30 yıldır süren yaşayış tarzına mugayyir davranamayız, değil mi?

2 comments:

sputnik dedi ki...

işin trajik tarafı , sözkonusu partideki “amerikan entelijansiyası” içerisinde kafa cilalanıp havalı kemik çerçevelerle salınırken , anlık bir cinnet ile hepsinin katledilmesinin de hayli (highly) “artistic” bir hava yaratması.

dj spooky ‘yi seviyoruz, en az gözlüklerimizi şapkalarımızı sevdiğimiz kadar.

karanlık zamanlarda da güneş açar « Kulak Maması dedi ki...

[...] kez bahsettiğimize emin olduğumuz) “yeni dalga yer altı hip hop” öncüleri Climber, Dj Spooky, Manuvers, harikulade Maker, resmen “kaynayan” Qwel gibi isimlere kayıyordu ki, [...]

Yorum Gönder